Numele cotidianului: Jurnalul Naţional
Anul şi data apariţiei: 11/11/2007
Tematica: problema emigranţilor români din Italia
Autorul articolului: Horatiu Sima
Titlul articolului: Recostituire in cazul Mailat
Acces online: https://www.jurnalul.ro/stire-magazin/recostituire-in-cazul-mailat-108562.html

Recostituire in cazul Mailat

NERĂBDARE. Anchetatorii italieni vor efectua, miine, o primă reconstituire a faptelor petrecute in noaptea de 30 spre 31 octombrie, cănd italianca Giovanna Reggiani a fost agresată violent de un  infractor romăn, in cartierul Tor di Quinto, din Roma. Reconstituirea evenimentelor va avea loc in prezenţa unui martor ocular, a cărui identitate nu a fost dezvăluită de avocatul apărării. "Suntem nerăbdători, la fel ca şi acuzarea, să auzim declaraţiile martorului, intrucăt luni va fi efectuată o primă reconstituire a faptelor şi va fi audiat martorul ocular, atăt de o parte, căt şi de cealaltă", a declarat avocatul Piero Piccinini, numit din oficiu pentru a-l reprezenta pe romănul Nicolae Romulus Mailat, invinuit de omor din culpă in acest caz.

ANALIZE. La cererea apărării, Mailat a fost interogat din nou, vineri seară, de către anchetatori, pentru "a face unele clarificări importante pentru evoluţia intregului caz", după cum a precizat avocatul său. Intre timp, echipa de medici de la Institutul de medicină legală al Universităţii "La Sapienza", din Roma, a efectuat analize histologice suplimentare pe probele prelevate de pe cadavrul Giovannei Reggiani, pentru a stabili mai precis natura leziunilor care au provocat decesul acesteia, după două zile de comă, in spital. Legiştii au confirmat cauza decesului ca fiind gravitatea rănilor provocate in zona capului.